Apu gyeden

Gyomros

2017. május 04. 12:21 - appuuu

22. hónap

Van most egy kis probléma. Mármint a gyerekkel.

Nemigen volt még beteg, talán ezért vesszük kicsit túl komolyan ezt a dolgot. Mióta én vagyok itthon vele, talán kétszer kellett kiszívni az orrát, szóval még csak taknyos sem igen volt (najó, ebbe mondjuk belejátszik az is, hogy egész ügyesen ki tudja fújni. Jó, nem erővel trombitál azért, de egész kicsi kora óta tud az orrán át fújni, és most már azt is teljesen jól felfogja, hogy ez az orra kitisztítására való. Valójában az egyik kedvenc játéka az orrfújás: ha talál egy százas csomag papírzsepit, akkor félóráig tökéletes nyugiban eljátszik vele: egyesével kivesz minden egyes „epit” (ahogy ő nevezi), kifújja bele az orrát, szigorúan egyszer, aztán eldobja, kibányászik egy újat a zacsiból, azt is akkurátusan kibontja, fúj egyet bele, megint eldobja és így tovább. Aztán gyűjthetjük össze a fél szobát beborító, alighasznált zsepiket…)

Na, mindegy, most sem taknyászati probléma van, hanem fosós. Van az a szín, hogy libafos – na, hát pont olyan, amit produkál, és olyan híg, hogy a nyakába folyik, ahogy tisztába tevéskor felemelem a lábát. Akárhogy trükközök, folyton összekenődik valami, szóval egyrészt folyamatos a mosás – másrészt meg persze aggódunk a kislányért.

Hétvége óta megy ez, most meg már csütörtök van, szóval ez nem egy egyszeri gyomorrontás… Gondoltunk arra is, hogy a hosszúhétvégi, családi kiránduláson evett valamit az erdőben, vagy a szálláson volt más a víz, de hát most már itthon vagyunk egy ideje… Összesen 14-en voltunk (szűk családi kör), de senki más nem lett beteg, pedig ugyanazt ettük, ugyanott jártunk, szóval fene érti ezt… Dokinál nem voltunk még, de most már nagy a kísértés – csak hát mit tudna mondani? Kekszen, pirítóson meg krumplin diétázik már harmadik napja – tegnap azt hittük, megjavult, de csak arról volt szó, hogy nem volt produktum.

Akkor csinált ilyet egyébként, amikor jött a foga. Más jele nemigen volt a fogjövetelének, csak a híg kaki – egy-két napig. De ez sokkal hosszabb ideje tart, meg kinn van már 16 foga, és nem látom nyomát, hogy további őrlők ki akarnának bújni. (Amúgy sincs hely abban a csöpp szájában, nem is tudom, hogy férne el ott jelenleg több fog…)

Szóval, nem tudjuk mivan, de ez azért aggasztó. Semmi más jele nincs a problémának, nincs láz, nincs rossz közérzet – éjszakai ébredés volt egy-kettő hét elején, de azt a hosszúhétvégés utazás számlájára lehet írni. A diétát nagyon ügyesen tartja, nagyon szépen eszi a krumplit meg a pirítóst, issza a teát, egy zokszavunk nem lehet rá (neki sincs egyébként az egésszel kapcsolatban), de aggasztó, hogy egyáltalán nem látszik javulás fosás tekintetében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appuuu.blog.hu/api/trackback/id/tr2512479445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
15