Apu gyeden

Leérvel

2017. június 14. 15:09 - appuuu

23. hét

Ez megint csak duma lesz, bocs.

Szóval, ha megkérdezel valamit (például hogy miért öntötte ki már megint a poharából a tejet/szörpöt a padlóra (ettől lassan tényleg nagyon felidegesedem amúgy, tegnap két étkezés alatt négyszer történt meg, az utolsónál már számolnom kellett tízig, mire nyugodtan tudtam megkérdezni, hogy: ) "Kisvirágszál, ezt miért csináltad?" Erre válaszul rád néz ártatlanul nagyra nyílt szemekkel, és azt mondja, hogy "Azét, meet..." és itt vagy félperces halandzsamagyarázat következik, aminek a végére már nem bírja az ember mosolygás nélkül. Szerintem egyébként ezt a halandzsát direkt erre fejlesztette ki, mert amúgy mindent-de-mindent tökjól elmond, megmagyaráz, csak ilyenkor tudja, hogy a halandzsával nyerhet. Mosolyt, mármint.

Érdekes, hogy viszont ő még nem kérdezi a miértet.

De másik is van, amikor beveti a hablatyot. Ezt már régebben mondja, már szerintem egy hónapja hallottam meg először, hogy az ágyában fekve magyaráz, hogy "Nem! Haneeem..." és akkor itt jön az összevisszaduma perceken át. Esetleg a végére odateszi, hogy "éted?", azaz érted? Ezt akkor csak úgy magának monologizálta, de bárkinek képes most már lyukat magyarázni a hasába.

Meg még egy dolog: az előző posztban még lehet, hogy igaz volt, hogy úgy jönnek a kérdések, hogy "Ez micoda?" és rögtön erre rá, hogy "Ez milyen?", de most már fejlesztett rajta: "Ez micoda?" - "Traktorkerék/lapulevél/ufó" - "Milyen tattokeék/apuevél/ufó?" . Szóval azonnal ismétli a szót, de feltétlenül visszakérdez, hogy jó, ez xy, de milyen?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appuuu.blog.hu/api/trackback/id/tr1312592965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
15